Öğrencilerimizden VERİPARK ve İTÜ ÇEKİRDEĞE TEKNİK GEZİ

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli Trakya Kariyer projesi kapsamında üniversitemiz Kariyer Merkezi ve bölümümüz işbirliği ile öğretim üyemiz Yrd.Doç.Dr. Cem TAŞKIN ve 16 öğrencimiz 17 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa kampüsünde yer alan ITÜ Arı Teknokent’ te  yer alan VERİPARK A.Ş.’ ye teknik gezi düzenlenmiştir. VERİPARK A.Ş.’ de gerçekleştirilen teknik gezide insan kaynakları yöneticisi Emek ERASLAN şirketin tarihsel gelişimi, genel faaliyet konuları, staj ve yarı zamanlı, tam zamanlı iş alım süreçleri hakkında bir sunum yaptı. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü 2007 mezunlarımızdan Kıdemli Takım Lideri olarak görev yapan  Timuçin DURSUN ise kariyer gelişim süreci hakkında bilgiler vererek öğrencilerimize sektörde yakın gelecekte popüler olması beklenen çalışma alanları hakkında bilgiler verdi. Takım Lideri Gencay SAZAK ise, VERİPARK A.Ş.’ de staj sürecinden Takım Lideri pozisyonuna kadar olan kariye gelişim süreci hakkında bilgiler vererek soru cevap bölümüne geçildi. Öğrencilerimiz soru cevap bölümünde iş hayatı, staj süreci, işe alım süreçleri, kariyer planlama konularında sorular sordu. Son olarak VERİPARK A.Ş.’ nin çalışma ortamında kısa bir gezi gerçekleştirildi.

VERİPARK A.Ş.’ deki teknik geziden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Erken Aşama Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’ e bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bu ziyarette yapılan çalışmalar, girişimcilik ekosisteminin işleyici, fikirden ürüne dönüşüm hakkında İTÜ Çekirdek çalışanlarından Yunis Ismayil, Sibel ŞERİFOĞLU, Melis UYSAL bilgi  paylaşımında bulunmuş ve öğrencilerimizin girişimcilik hakkındaki sorularını cevaplandırmışlardır.
Bu içerik 17.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1594 kez okundu.