Öğrencilerimiz Silikon Vadisinde Google I/O Etkinliğine katıldı

Trakya Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Topluluğu(TUBITET)’ndan Furkan Alkan ve Büşra Yıldız her yıl Silikon Vadisi’nde düzenlenen dünyanın en prestijli bilişim etkinliklerinden biri olan Google I/O 2018 etkinliğine 8-10 Mayıs 2018 tarihlerinde katılım sağladı.

TUBITET’in alt topluluğu olan Google Developers Group (GDG)  Edirne her yıl birçok etkinlik düzenlemektedir. Google bu etkinliklerde aktif olarak organizasyon rolünü üstlenen ekip üyelerinin yeni geliştirilen teknolojiler konusunda bilgilendirmek amacıyla her yıl California’ da düzenlediği Google I/O etkiliğine katılımları için davetiye göndermektedir. Katılım sağlayan üyelerin ulaşım ve konaklama dâhil tüm masrafları Google tarafında karşılanmaktadır.

Katılım sağlayan öğrencilerimiz Google I/O etkinliğinden hemen önce diğer tüm ülkelerdeki GDG toplulukları ile birlikte GDG Global Summit 2018’e de katılıp bizi temsil etmişlerdir.

Bu yıl ki  Google I/O etkinliğinde Google’ın ürünlerine eklemiş olduğu yapay zeka özellikleri hakkında sunumlar yapılmıştır. Google Assistant, Google Home, Gmail, Google Fotoğraflar, Google Haberler, Google Haritalar, Flutter, TenserFlow ürünlerindeki  yenilikler hakkında sunumlar yapılarak eğitimler düzenlenmiştir.

Ayrıca katılım sağlayan üyelerimiz Furkan Alkan ve Büşra Yıldız üniversitemizde “I/O Extended” adlı bir etkinlik düzenleyerek  tüm topluluk üyelerine ve teknoloji meraklılarına I/O 2018 etkinliğinde elde ettikleri tecrübelerini paylaşacaklardır.
Ek Resimler
Bu içerik 31.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1493 kez okundu.