Öğrencilerimiz Mini Otonom Araç Yarışmasının ilk etabında 1. ve 2. oldu

Öğrencilerimizin Mercan Satış ve Servis Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti'nin sponsorluğunda 3 takım olarak katıldığı OPENZEKA MARC yarışmasının ilk etabı 10-11 Şubat 2018 tarihlerinde Bilkent CyberPark Ankara' da gerçekleştirildi.

Yarışmanın ilk gününde takımlar 5 'er dakikalık sürede pist üzerinde eğitim turları attı. 

İkinci gün ise her bir takım tek başına sıralama turuna katıldı. Üniversite liginde yarışan 11 takım arasında yer alan Mercan,M2 ve Cleaf takımları sıralama turunda rakipleri arasında yer alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Koceli Üniversitesi takımlarını geride bırakarak ilk 4'e giren 3 takım arasında yer aldı. 1dk 36 sn 'lik süreyle M2 takımı birinci, 1 dk 50 sn'lik süreyle MERCAN takımı ikinci, 1 dk 55 sn 'lik süreyle CLEAF takımı dördüncü olarak yarışa başlamaya hak kazandı. 

Araçlar sırama turlarında alınan dereceler dikkate alınarak pistte konumlandırdı.  Kıyasıya mücadelenin geçtiği yarışmada, 98.48 sn bitirme süresiyle en iyi dereceyi alan Cleaf takımı birinci olmaya hak kazandı. 110.11 sn bitirme süresiyle M2 takımı ise yarışmayı ikinci olarak tamamladı. MERCAN takımının aracı çarpışma sırasında meydana gelen teknik bir hatadan dolayı yarışı tamamlayamadı. 

Öğrencilerimizin aynı başarıyı 2. ve 3. etap yarışlarında göstermek için gerekli cabayı göstereceğimize inanıyor ve öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyoruz. 

Yarış sonrasın 1. olan takım ile yapılan röportajı izlemek için tıklayınız.
Ek Resimler
Bu içerik 15.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1164 kez okundu.