GDG Devfest Edirne 2017

GDG Edirne tarafından organize edilen ve şehrimizde 3.sü düzenlenen geliştirici festivali 16 Aralık 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğe 315 kişi sadece öğrenciler olmamakla birlikte İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Adana şehirlerden ve sektörde yer alan geliştiriciler de katılım gösterdi.

GDG Edirne etkinliğinde ilk olarak GDG organizetörlerinden ve TÜBİTET başkanı Ahmet Can Ergiyen  sabah acılış konuşmasıyla GDG Edirne’yi tanıttı. Trakya Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Cem Taşkın  ’Android Must Have Libraries‘ adlı sunumunu yaptı. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunlarından  Nazlı Temur ‘Future With Machine Vision’ , Timuçin Dursun ‘What’s The Machine Learning’ ve  Erol Kabadayı ‘ Mobil Apps Monetization’ adlı sunumlarını yaptılar.

GDG Tekirdağ ekibinden ise Sercan Yusuf ‘Android Development Tips & Tricks’ adlı sunumunu yaptı. GDG İstanbul ekibinden Burak Keleş ‘Design for Androidwear’ ve GDG Tekirdağ ekibinden Ozan Türcan ‘Firebase Database’ adlı oturumlarda paralel zamanlı workshoplarını gerçekleştirdiler. Yusuf Zeren ve Türerkan İnce ise ‘React Native ile Uygulama Geliştirme’ adlı sunumlarıyla katıldılar. Kader Sucuk ‘Web Teknolojilerine Giriş ve Django’ adlı sunumu gerçekleştirdi. Son olarak kapanış konuşmasında Google Türkiye Temsilcisi Barış Yesugey ‘What’s New for Developers’ adlı sunumunu gerçekleştirdi.

GDG Edirne DevFest’17 etkinliğinde üniversitenin Mercan Satış ve Servis Hizmetleri Tic. Ltd. Şti sponsorluğunda katılım sağladığı OPENZEKA firması tarafından düzenlenen yapay zeka algoritmalarının kullanıldığı mini otonom araç yarışmasında yarışacak olan araç sergilendi. Fuaye alanında kurulan pist ile birlikte büyük ilgi gören araç hakkında bilgi almak isteyen katılımcılara yarışmaya katılan ekip üyeleri tarafından bilgi verildi. Ayrıca katılımcıların kimlik kartlarının basımı için Üniversitemiz  Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerinin 4. Sınıf proje dersinde geliştirdikleri uygulama kullanıldı.
 
Ek Resimler
Bu içerik 16.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1217 kez okundu.