Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muharrem Tolga Sakallı'nın Radyo Söyleşisi

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı ve öğretim üyesi Doç. Dr. Muharrem Tolga Sakallı, 7 Kasım 2019 Perşembe saat 15.30 da TRT Radyo 1’de yayınlanan ve Özgür Gündoğdu’nun yönettiği  “Yarının Dünyası”” programına konuk olmuştur. Programda, Doç. Dr. Muharrem Tolga Sakallı, Siber Güvenlik nedir? Siber Güvenlik ile ilgili olarak Türkiye’de neler yapılmıştır/yapılmaktadır, dünyada bu konuda olan ilerlemeler nelerdir ve siber saldırılar kapsamında bir söyleşi gerçekleştirmiştir.

Doç. Dr. Muharrem Tolga Sakallı, yaklaşık yarım saat süren söyleşide ilk olarak Internet’in gelişimi, ülkemizde kullanılmaya başlanması, dünyada kullanımı ile ilgili bilgiler vermiş ve programın devamında da Siber Güvenlik kavramını ve bu kapsamda Siber saldırıları anlatmıştır. Ayrıca söyleşide 2000’li yılların başından başlayarak Türkiye’de Siber Güvenlikte ki gelişmeler,  yapılması gereken düzenlemeler, bu konuda eksikliklerin giderilmesi için ne gibi gelişimlerin olması gerektiği de tartışılmıştır. Doç. Dr. Muharrem Tolga Sakallı, programın son kısmında ise Bilgisayar Mühendisliği bölümümüzün bu konudaki yerinden, Bilgisayar Mühendisliğinde Siber Güvenlik merkezinde diğer bilişim teknolojileri konusunda yapılan çalışmalardan bahsederek üniversitemiz üst yönetimine de destekleri için teşekkür etmiş ve bu desteklerin sürmesi ile üniversitemize ve ülkemize faydalı çalışmaların artarak devam edeceğini belirtmiştir. Söyleşinin tamamına ekten ulaşılabilmektedir.

Bu içerik 11.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1896 kez okundu.