2020-2021 Çift Anadal Programı Uygulama Esasları

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ÇİFT ANADAL PROGRAMI 
ÇİFT ANADAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI

1. Bu uygulama esaslarının amacı, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ’nin Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü çift anadal (ÇAP) programını yürütme esaslarını düzenlemektir.
2. Öğrenciler, akademik takvimde belirtilen tarihler arasında, ilgili yönergede belirtilen şartları sağlamaları halinde, ÇAP programına başvurabilirler.
3. Daha önce alınmış ve başarılı olunan derslerin ÇAP programına transferi, aşağıdaki şartlar çerçevesinde gerçekleştirilebilir.

  • a.     Öğrenciler, üniversitemizden, başka bir Yükseköğretim kurumundan veya denkliği kabul edilmiş bir kuruluştan almış ve başarmış olduğu derslerin ÇAP programına transferi için başvurabilirler.
  • b.    Eşdeğer sayılarak transferi yapılacak derslerin, AKTS kredisinin ve içeriğinin %75 oranında uyumlu olması yeterlidir.
  • c.     2547 Sayılı Kanunun 5 (ı) maddesinde belirtilen derslerinin transferinde içerik ve kredi uyumuna bakılmaz.
  • d.    Transferi istenen bir ders, içeriğine göre birden fazla derse veya birden fazla ders tek bir derse eşdeğer kabul edilebilir.

4. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Mühendislik Fakültesi bünyesindeki bir lisans programı arasında yapılacak ÇAP programında; öğrenci, öğrenim görmekte olduğu programdan mezun olmak için alması gereken derslere ek olarak, ÇAP müfredatındaki 240 AKTS değerindeki derslerden ders transferi sonrasında kalan dersleri almakla yükümlüdür. Ders transferi sonrasında kalan derslerin en az 36 yerel krediye sahip olması gerekmektedir. Öğrenci, ÇAP programının bitirme projesini de başarıyla tamamlamak zorundadır. Öğrencinin, birinci anadalda yapmakla yükümlü olduğu staj haricinde, ek bir staj yapması zorunlu değildir.
5. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Mühendislik Fakültesi dışındaki bir fakültenin lisans programı arasında yapılacak ÇAP programında; öğrenci, öğrenim görmekte olduğu programdan mezun olmak için alması gereken derslere ek olarak, ÇAP müfredatındaki 240 AKTS değerindeki derslerden, ders transferi sonrasında kalan dersleri almakla yükümlüdür. Ders transferi sonrasında kalan derslerin en az 36 yerel krediye sahip olması gerekmektedir. Öğrenci, ÇAP programının bitirme projesini de başarıyla tamamlamak zorundadır. Öğrencinin, birinci anadalda yapmakla yükümlü olduğu stajı olsa bile 40 işgünü staj yapması zorunludur.

Çift Anadal Programı Ders Planları için tıklayınız.

Bu içerik 08.04.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1715 kez okundu.