Öğrencilerimiz Lüleburgaz Belediyesinin düzenlediği Hackhaton'a katıldı

Türkiye Global Girişimcilik Haftası kapsamı altında Lüleburgaz Belediyesinin ev sahipliği yaptığı Trakya bölgesinde yer alan üç üniversitenin aynı anda katılım gösterdiği ilk Hackhaton etkinliğine 16.11.2017 tarihinde Trakya Üniversitesi , Kırklareli Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi’nin öğretim üyeleri ve  öğrencileri katıldı.

Etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin HALABAK’ın açılış konuşmasıyla başlandı. Emin HALEBAK konuşmalarında Lüleburgaz’ı tam bir Avrupa kenti haline getirme arzusundan, girişimciliğin öneminden ve gençlere verdiği değerlerden bahsetti. Emin HALEBAK’ın konuşması ardında genç bir girişimci olan Erdem Genç neşeli ve kendinden emin tavırlarıyla gerçekleştirdiği girişimlerden ve hayat tecrübelerinden bahsetti. Bu konuşmalarında gençlere güzel bir rol model oldu. Ardından Mobiroller’ un kurucusu ve aynı zamanda CEO’su Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunlarımızdan Erol Kabadayı Mobil Trendler adlı sunumuyla katılımcıların sorularını yanıtladı. Daha sonra okulumuz öğrencisi Büşra Yıldız , Turkcell Geleceği Yazan Kadınlar projesindeki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Bora ASLAN gerçekleşecek Hackhaton hakkında bilgi verdi. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi ve TÜBİTET akademik danışmanı Yrd.Doç.Dr. Cem TAŞKIN girişimcilik ekosistemine katkıda bulunacak ve gençlerin yeni fikirlerin projelere dönüştürmek için  geliştirerek  faaliyetlerde paydaş olarak katılmaktan duyduğu memnuniyetini belirterek etkinliği düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, 16 Aralık 2017 tarihinde düzenlenecek olan Google Developer Group Edirne DevFest 2017 etkinliğine tüm katılımcıları davet etti.

Hackhaton süresince proje fikrine sahip olan katılımcılar danışman hocalardan mentorluk desteği aldılar. Proje fikrine sahip olamayan katılımcılar ise daha önceden belirlenmiş olan yazılım ve algoritma ağırlıklı soruları kendi bilgisayarlarında çözdüler. Yapılan etkinlik bitiminde katılımcılara sertifikaları verildi. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.
Ek Resimler
Bu içerik 21.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1160 kez okundu.