Öğrencilerimiz Lüleburgaz Belediyesi'nin Girişimcilik ve Kuluçka merkezine tanıtım ve bilgilendirme gezisi düzenlendi

Türkiye Global Girişimcilik Haftası kapsamı altında Lüleburgaz Belediyesinin düzenlemiş olduğu Hackhaton etkinliği sırasında katılımcı öğrenciler ile birlikte 16.11.2017 tarihinde Lüleburgaz belediyesinin Girişimcilik ve Kuluçka Merkezine tanıtım ve bilgilendirme gezisi düzenlendi.

Gezi sırasında Lüleburgaz Belediyesi Bilgi İşlem Müdür İbrahim ZENGİN. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademesi’nde kurmuş oldukları girişimcilik ekosistemi ve olanaklar hakkında detaylı bilgiler verdi. Ekosistemde yer almak isteyen girişimcilerin Ocak 2018 ‘ de yapılacak olan duyuruları takip etmeleri gerektiğini vurgulayan İbrahim ZENGİN, sunulan olanakların girişimcileri fikirden ürüne dönüşüm süreçlerinin tümünde destekleyecek biçimde tasarlandığını söyleyerek tüm girişimcileri Trakya’nın merkezi Lüleburgaza davet etti. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde girişimciler için Prototip Laboratuvarı, paylaşımlı ofis, video konferans sistemine sahip toplantı odası, eğitim sınıfları, konferans salonu, kafeterya,  Girişimcilik Kütüphanesi, 40 yataklı bir otel bulunduğunu belirten İbrahim ZENGİN üniversitemiz öğrencilerinin de bu imkanlardan faydalanabileceğini söyledi. TÜBİTET akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cem TAŞKIN ise Trakya’nın girişimcilik potansiyelinin ürüne dönüştürmesi gerektiğini ifade ederek, Lüleburgaz Belediyesinin bu konuda öncü olduğunu ve belediyenin düzenleyeceği etkinliklere öğrencilerimiz ile birlikte katılımcı olma konusunda caba göstereceğini, talep edilmesi halinde de yapılacak etkinliklerde konuşmacı desteği sunmaya hazır olduğunu ifade etti. Gezi toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

Bu içerik 21.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 893 kez okundu.