Intel’den Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Projelerine Destek

Bölümümüz öğrencilerinin geliştirmekte olduğu projeler, Intel Türkiye olarak öğrencileri inovasyona teşvik etmek ve girişimcilik kültürünü geliştirmek amacıyla hayata geçirilen ve tanıtımının 17 Mart’ta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık’ın katılımları ile yapıldığı Galileo Hibe Programı tarafından destek aldı.

INTEL firması tarafından gömülü sistemler için özel olarak üretilmiş Intel®'in Quark SoC X1000 işlemcilerini barındıran "Galileo GEN2” geliştirme kitleri bölümümüze ücretsiz olarak hediye edildi. Bu kitleri kullanarak projelerini geliştiren öğrencilerimiz, ODTÜ Teknokent tarafından düzenlenen Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) yarışmasının “Idea” bölümüne doğrudan katılma imkanı buldu.

Bu kapsamda aşağıdaki öğrencilerimiz hazırladıkları yenilikçi projeler ile yarışmaya katılma hakkı kazandılar.

- Tweeting Refrigerator (Twitter hesabı bulunan ve buzdolabındaki durum ile ilgili tweet atan bir buzdolabı)
MELTEM ŞAHİN, BEYZANUR GÜNAYDIN, TUĞBA ÖZTÜRK
ResimResimResim
- Evinizdeki doktor (Kalp atış hızı, kandaki so2 miktarı gibi verileri canlı olarak bulut üzerinden aktaran sistem)
MURAT EMRE DELİKAN, SERDAR TUFAN, ARMAĞAN CAN KARAASLAN
ResimResimResimResimResim
- Park yeri bul (Alışveriş merkezleri için tasarlanmış, çevirim içi park yeri bulma sistemi)
ERGİN ŞAHİN
ResimResim
-Yerli kenar anahtar cihazı (Yerli tasarım, yönetilebilir kenar anahtar ağ cihazı)
ÖZGE ATAY, MUSTAFA GÖÇ
ResimResim

Bu içerik 18.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 4432 kez okundu.